Warmtepomp offertes vergelijken

Start vergelijken
  1. Home
  2. Warmtepompen
  6 mins leestijd

  Offertes van warmtepompen vergelijken? Een goede keus, want door te vergelijken bespaart u veel geld. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 3 warmtepomp offertes op.

  Wij werken alleen met erkende warmtepomp leveranciers, installateurs en specialisten. Met het opvragen van warmtepomp offertes zijn uw gegevens veilig en bent u nergens toe verplicht. Ons doel is om u te helpen met het besparen op de kosten. Begin nu met warmtepompen te vergelijken!

  Waarom een warmtepomp?

  Er zijn 2 belangrijke redenen waarom mensen besluiten om warmtepompen te vergelijken en laten installeren. Een is vanwege financiële redenen en de ander is vanwege duurzame redenen.

  • Tot wel 450% rendement

  Met een warmtepomp gebruikt u de warmte vanuit bestaande, natuurlijke bronnen om uw huis of woning op te warmen. Zo wordt de bestaande warmte uit lucht, water of uit de grond gebruikt. Hoe dit precies werkt komen we straks nog op terug. Een warmtepomp is efficiënt waardoor u jaarlijks op de kosten van u energie bespaart. Uitgaande van een gemiddelde elektriciteitsprijs van 20 cent per kWh kan een gezin € 405 per jaar besparen op het energieverbruik*. Warmtepompen worden nog steeds doorontwikkeld en worden elk jaar efficiënter.

  *Bron: milieu Centraal.

  • Beter voor het milieu

  Ja, het is echt zo. Een warmtepomp is stukken beter voor het milieu omdat het energie gebruikt uit bestaande bronnen. Dit leidt dan ook tot een stuk lagere CO2 uitstoot. Afhankelijk van wat voor type warmtepomp u gebruikt, is de CO2 uitstoot minimaal 25% lager en maximaal 50%. Wilt u ook geld besparen op uw energierekening en tegelijkertijd iets goeds doen voor het milieu en de natuur? Vraag nu een warmtepomp offerte op en begin te vergelijken.
   

  Gratis warmtepomp advies?

   

  Vul uw wensen in en ontvang tot 4 vrijblijvende offertes!

   

  Offertes vergelijken >

   

  Verschillende types warmtepompen

  Er zijn een aantal verschillende soorten warmtepompen. Het ene type gebruikt de warmte uit de buitenlucht, de ander bijvoorbeeld uit het bodemwater. Het is niet alsof de ene soort beter is dan de ander. Wel is het zo dat het ene type beter geschikt is voor uw situatie dan de andere.

  Uit een warmtepomp vergelijkende test blijkt dat bodem/water warmtepompen het meest efficiënt zijn. Er zijn veel verschillende types

  Lucht/lucht warmtepomp
  Een lucht/lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Dit betekent niet dat de buitentemperatuur heel warm moet zijn voordat er warmte uit de lucht gehaald kan worden. Wel is het zo dat bij lagere temperaturen het effect uiteraard minder is.

  Voordelen

   

  Kan ook als airco gebruikt worden

  Lagere aanschafkosten

  Makkelijke installatie

   

  Nadelen

   

  Lagere efficiëntie tijdens de koudere wintermaanden

  Niet geschikt voor elk type woning (onze specialisten geven u vrijblijvend advies)

  Gratis lucht/lucht warmtepomp offertes vergelijken? Start hier.

  Hybride warmtepomp
  Een hybride warmtepomp maakt gebruik van zowel een warmtepomp als de (bestaande) gasgestookte hr-ketel. De meeste warmte wordt gegenereerd door de warmtepomp. Het verwarmen van het water en het opwarmen tijdens de koude wintermaanden wordt gedaan door de hr-ketel of de cv-ketel.

  Voordelen

   

  Lage kosten voor aanschaf

  Makkelijke installatie

  Kan op een bestaande ketel geplaatst worden

   

  Nadelen

   

  Maakt gebruik van gas, wat in de verre toekomst misschien niet meer gebruikt gaat worden

  Minder geschikt voor slecht geïsoleerde woningen (onze specialisten geven u vrijblijvend advies)

  Gratis hybride warmtepomp offertes vergelijken? Start hier.

  Lucht/water warmtepomp
  Eerder bespraken we al de werking en voor- en nadelen van een lucht/lucht systeem. Een lucht/water warmtepomp werkt grotendeels hetzelfde. Warmte wordt van de buitenlucht onttrokken. Het verschil zit hem in het feit dat bij lucht/water de warmte direct wordt overgedragen aan het warmwater systeem.

  Voordelen

   

  Aansluiting op CV mogelijk

  Lagere aanschafkosten

  Makkelijke kosten

   

  Nadelen

   

  Lagere efficiëntie tijdens de koudere wintermaanden

  Onderhoud is nodig

  Gratis lucht/water warmtepomp offertes vergelijken? Start hier.

  Water/water warmtepomp
  Een water/water warmtepomp trekt warmte uit bestaande waterbronnen zoals bodem of grondwater. Met een buizensysteem wordt warmte van water uit de grond gebruikt en naar de warmtepomp toegebracht. Binnen het systeem wordt de warmte vervolgens omgezet naar een juiste temperatuur voor in de woning.

  Voordelen

   

  Levert de grootste kostenbesparing op

  Volledig aardgasloos

  Efficiënt in de zomer en de winter

   

  Nadelen

   

  Installatie is complexer

  Hogere aanschafkosten

  Gratis water/water warmtepomp offertes vergelijken? Start hier.

  Welk type warmtepomp voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van verschillende factoren. Woont u in een nieuwbouw woning of in een oudbouw woning? Heeft u een vrijstaande woning of in een appartement? Vindt u het erg als de warmtepomp een licht geluid maakt? Wilt u maximale besparing tegen hogere aanschafkosten of liever iets minder besparing tegen lagere aanschafkosten.

  Wij begrijpen dat dit geen makkelijke keuzes zijn. Een aantal warmtepomp offertes aanvragen is dan ook een uitstekende keus. Zo ziet u direct wat de opties zijn voor uw woning. Wij helpen u graag hiermee.

  Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

  Dit hangt af van verschillende factoren. Voor een water/water warmtepomp dient een horizontaal of verticaal buizensysteem te worden aangelegd. Hiervoor heeft u dus een tuin nodig. Een lucht/lucht systeem is al een stuk makkelijker om te plaatsen. Ook de hoeveelheid energie die u wil besparen heeft invloed op uw uiteindelijke keuze.

  Weet u zelf nog niet zo goed wat u nodig hebt? Geef in het formulier aan wat uw situatie is en een specialist helpt u verder.

  Gratis warmtepomp advies?

   

  Vul uw wensen in en ontvang tot 4 vrijblijvende offertes!

   

  Offertes vergelijken >

   

  Subsidie?

  Veel consumenten willen weten of er speciale subsidieregelingen zijn. Deze zijn er zeker. Wel hangt het af van welk type waterpomp u besluit te laten plaatsen. Warmtepompen die onderdeel zijn van een verwarmingstoestel (zoals een CV-ketel) komen in aanmerking voor subsidie.

  Dit bedrag ligt tussen de € 1000 en € 2500*. Hiermee verdient u een groot deel van uw investering al terug.

  *Bron: Rijksoverheid

  Warmtepomp vergelijken?

  Wilt u warmtepompen vergelijken voor uw woning? Wilt u specifieke warmtepomp merken vergelijken? Dat kan via Offerte.nl. Specialisten en leveranciers van warmtepompen zijn bij ons aangesloten en helpen u graag verder.

  In het formulier vult u uw wensen in. Wij delen uw wensen met onze partners die vervolgens op basis hiervan een offerte opstellen. Deze is geheel vrijblijvend. U betaalt hier niks voor en bent ook niet verplicht om op de offerte in te gaan. Bent u klaar om uw potentiële warmtepomp te vergelijken?

  Vul nu ons formulier in en binnen 24 uur ontvangt u tot 3 warmtepomp offertes van specialisten. Zo kunt u makkelijk de prijs vergelijken.

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews
  Warmtepomp installateurs in populaire plaatsen
  Lees meer over onze categorieën