Gevelreiniging: alle informatie + kosten

Start vergelijken
  1. Home
  2. Gevelrenovatie
  5 mins leestijd

  Over de jaren heen krijgen uw gevels heel wat vervuiling te verduren. Mos, roet, kalk en algen zetten zich er graag op uw buitenmuren vast. Voor een langere levensduur van uw gevels is gevelreiniging van belang! In dit artikel leest u alles over de verschillende opties van gevelreiniging en de bijbehorende prijzen.

  Wat is gevelreiniging?

  Gevelreiniging houdt, zoals het woord al zegt, de reiniging van buitenmuren in. Gevels kunnen vervuild raken, bijvoorbeeld met mos, roet of graffiti. Voor de levensduur van een muur is het belangrijk deze aanslag periodiek te laten reinigen.

  Er zijn drie methodes waarop een gevel gereinigd kan worden, namelijk: stoom reinigen, chemisch reinigen of zandstralen. Per vervuiling en ondergrond zal de juiste reinigingsmethode bepaald moeten worden. Kiest u de verkeerde methode of gebruikt u de verkeerde producten, dan kunt u schade aan de gevel aanbrengen. Goedkoop wordt dan duurkoop als deze hersteld moet worden. Om deze reden is het voor een goede uitvoering belangrijk een specialist in te huren. Hij of zij kan de juiste methode bepalen en uw buitenmuur vervolgens correct reinigen.

  Benieuwd welke specialisten zich bij u in de omgeving aanbieden? Vul dan nu ons formulier in! Wij sturen u vervolgens een aantal vrijblijvende offertes van gevelreinigers bij u uit de buurt.  Gevel laten reinigen?

  Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor reinigen van uw gevel

  Offerte aanvragen


  Waarom gevel laten reinigen?

  Een mooie, hernieuwde uitstraling van uw woning of bedrijfspand is het eerste wat u opvalt na een gevelreiniging. Maar naast een frisse uitstraling van het pand, heeft gevelreiniging ook een functionele functie. Met het reinigen van een gevel draagt u namelijk bij aan de levensduur van de buitenmuren.

  Verwaarlozing van de buitenmuur kan, indien schade niet hersteld wordt, resulteren in het verliezen van de wand zijn vochtwerende functie. Gevels zijn normaal in staat vocht buitenshuis te houden. Wanneer deze functie door verwaarlozing verslechterd, kan vocht voor grote schade binnenshuis of in een gebouw zorgen. Door de gevel eerst te laten reinigen en daarna te beschermen, herstelt u de gevel zijn vochtwerende functie en voorkomt u vochtschade!

  Soorten gevelreiniging

  Afhankelijk van de vervuiling aan uw gevel zijn er drie verschillende methoden om de gevel te reinigen, namelijk: stoom reiniging, chemische reiniging of zandstraling.

  Stoom reiniging

  Een gevel reinigen met stoom wordt ingezet bij lichte vervuiling, denk bijvoorbeeld aan mos of klimop. Bij stoom reiniging wordt er water tot 150 graden verhit. Dit wordt vervolgens onder hoge druk tegen de vervuilde buitenmuren aan gespoten. Lichte vervuiling is met deze methode goed te verwijderen.

  Voor stoom reiniging wordt enkel water verhit om de gevel te reinigen. Om deze reden is dit ook de goedkoopste methode voor het reinigen van uw gevel.

  Prijs: gemiddeld €5,- per vierkante meter

  Chemische reiniging

  Een gevel chemisch reinigen wordt ingezet bij een matig vervuilde gevel, denk bijvoorbeeld aan verfresten of lichte roestaanslag. Bij chemisch reinigen wordt er eerst een chemisch reinigingsmiddel op de wand aangebracht. Deze middelen zorgen ervoor dat het vuil oplost. Vervolgens wordt het vuil er samen met de chemische middelen afgespoten. Het water met chemische middelen wordt opgevangen en gerecycled zodat de chemische middelen niet in het milieu terecht komen.

  Voor het chemisch reinigen van uw gevel worden professionele reinigingsmiddelen op de gevel aangebracht. De gemiddelde prijzen voor chemisch reinigen liggen daarmee wat hoger dan  voor stoomcleanen (waar alleen water voor wordt gebruikt).

  Prijs: gemiddeld €9,- per vierkante meter

  Zandstraling

  Een gevel reinigen met zandstralen wordt ingezet bij zware vervuiling, denk bijvoorbeeld aan graffiti verwijderen of hevige roetaanslag. Bij zandstraling wordt straalmiddel gemengd met water. Dit wordt vervolgens onder grote druk tegen de gevel aan gespoten. Het water met straalmiddel wordt opgevangen en vervolgens naar een afval verwerkingsbedrijf gebracht. 

  LET OP! Als u zandstraling wil gebruiken om uw gevel te laten reinigen, heeft u in de meeste gemeentes in Nederland een vergunning of ontheffing nodig. 

  Voor zandstraling worden kleine korrels zand gebruikt om onder hoge druk hardnekkig vuil van de gevel te reinigen. Dit is de duurste methode van gevelreiniging.

  Prijs: gemiddeld €14,- per vierkante meter

  Gevel impregneren

  Gevelreiniging gaat vaak gepaard met het impregneren van de buitenmuur. Met een gevel laten impregneren zorgt u ervoor dat de gevel geen water meer opneemt of doorlaat waardoor de gevel waterafstotend wordt. Zo voorkomt u vochtschade binnenshuis. Bij het impregneren van de gevel wordt een waterafstotende vloeistof op de schone gevel gespoten. Dit dient als extra bescherming ná het reinigen van de gevel. Prijs: tussen de €6,- en €15,- per vierkante meter

  Wat kost gevelreiniging?

  De kosten voor het reinigen van uw gevel variëren tussen de €5 en €20 per m² (incl. btw). De precieze gevelreiniging prijzen zijn afhankelijk van de gekozen methode voor de gevelreiniging. Hieronder tonen we u de verschillende prijzen per type gevelreiniging:

  Gemiddelde prijzen per soort gevelreiniging (per m2)
  Stoom reinigen+/- €5,- per m2
  Chemisch reinigen+/- €9,- per m2
  Zandstralen+/- €14,- per m2
  Gevel impregneren+/- €10,- per m2

  Gevelreiniging offertes vergelijken

  Overtuigd van de vele voordelen van gevelreiniging en benieuwd wat een gevel laten reinigen u precies gaat kosten? Vul dan nu vrijblijvend ons formulier in.
  Op basis van uw wensen matchen wij u aan een aantal gevelreiniging specialisten. Zij sturen u een vrijblijvende offerte gevormd naar uw wensen.

  Op deze manier kunt u makkelijk een aantal offertes vergelijken en zelf besluiten welke volgens u de beste deal is. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt!

  Vul nu uw gegevens in en zorg dat ook uw gevel in goede staat blijft!

  Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor reinigen van uw gevel

  Offerte aanvragen  Kan ik zelf mijn gevel reinigen?
  Ja, in principe is het mogelijk zelf uw gevel te reinigen. Via verhuurcentra kunt u de juiste apparatuur huren en producten aanschaffen. Echter, is het wel een klus wat veel schade kan veroorzaken wanneer het op een onjuiste manier uitgevoerd wordt. Daarom raden wij u aan om voor het beste resultaat een professional met jarenlange ervaring in te huren.

  Hoe vaak moet ik mijn gevel reinigen?
  Voor hoe vaak u uw gevel moet laten reinigen staat niet echt een vast termijn. Over het algemeen gaat een gevelreiniging zo’n 10 jaar mee. Als u aan zee woont kan dit echter korter duren.

  Geldt er een subsidie voor reinigen gevel?
  Nee, er geldt momenteel geen landelijke subsidie voor gevelreiniging.

  Lees meer over onze categorieën