Verhuisbedrijf inschakelen: info, tarieven en tips

Start vergelijken
  1. Home
  2. VerhuisbedrijfBE
  7 mins leestijd

  Een verhuisbedrijf inschakelen kan de zorgen voor uw verhuizing ontnemen, ze verhuizen uw inboedel, kunnen uw meubels demonteren en zelfs uw verhuisdozen in- en uitpakken! De kosten voor een verhuisbedrijf liggen gemiddeld tussen de €300 en €2000.

  Gaat u binnenkort verhuizen? Dan kan een verhuisbedrijf inschakelen erg verstandig zijn. Zij kunnen de zorgen van uw verhuizing verlichten of zelfs volledig overnemen. In dit artikel bespreken we welke taken een verhuisbedrijf verricht en hoe hun kosten worden opgebouwd.

  Wat doet een verhuisbedrijf?

  De focus van een verhuisbedrijf ligt voornamelijk op het verhuizen van uw inboedel van het ene naar het andere adres. Hierbij laden ze uw inboedel in, verzorgen ze het transport van het oude naar het nieuwe adres en laden ze uw inboedel weer uit. Naast deze hoofdtaak kunt u ook een  verhuisbedrijf inschakelen voor extra klussen, zoals:

  • Het in- en uitpakken van dozen
   Om al uw spullen veilig te kunnen verhuizen, dienen ze goed ingepakt te worden. Dit is een tijdrovende klus. Om uzelf deze tijd en moeite te besparen, kunt u uw spullen ook in laten pakken door de verhuizers.
  • Het (de)monteren van meubels
   Ook uw meubels dienen uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet te worden op de dag van de verhuizing. Omdat dit een fysiek zware taak kan zijn, kunt u het (de)monteren van meubels ook overlaten aan de verhuizers.

  U kunt de werkzaamheden van een verhuisbedrijf zo uitgebreid maken als u het zelf wil!

  Een verhuisbedrijf inhuren?

  Vraag vrijblijvend tot 4 offertes op en vergelijk de kosten!

  Vrijblijvend offertes opvragen >

  Soorten verhuisbedrijven

  Er zijn twee soorten verhuisbedrijven te onderscheiden die u kunt inschakelen of inhuren, namelijk: erkende en niet erkende verhuisbedrijven. Hieronder lichten we beide soorten aan toe.

  Erkend verhuisbedrijf

  Erkende verhuisbedrijven zijn aangesloten bij de brancheorganisatie Erkende Verhuizers. Om Erkend Verhuizer te worden dient een verhuisbedrijf aan verschillende eisen op het gebied van veiligheid, milieu en kwaliteit te voldoen.

  Een erkend verhuisbedrijf inschakelen biedt u enkele garanties, zoals:

  • Goed opgeleide verhuizers
  • Inzicht in algemene voorwaarden, zodat u precies weet waar u aan toe bent
  • Een automatische verhuisverzekering op uw inboedel tot een bedrag van €100.000

  Niet erkend verhuisbedrijf

  Een niet erkend verhuisbedrijf hanteert lagere prijzen voor het uitvoeren van een verhuizing. Dit hoeft niet te betekenen dat zij het slechter doen als een erkend verhuisbedrijf, ze beschikken alleen niet over een kwaliteitscertificaat waardoor de kwaliteit van het bedrijf niet gegarandeerd is.

  Kosten verhuisbedrijf inschakelen

  De kosten voor een verhuisbedrijf inhuren liggen gemiddeld tussen de €300 en €2000. Verhuisbedrijven berekenen hun prijzen aan de hand van het aantal kubieke meters van uw huidige huis, daarom verschillen de kosten voor een verhuisbedrijf per woningsoort. Hoe hoger het aantal kubieke meters, hoe hoger de kosten.

  Type woning

  Gemiddelde totale kosten

  Villa

  +/- €1.300,-

  Rijtjeshuis

  +/- €600,-

  Appartement

  +/- €300,-

  • Voor villa liggen de totale kosten van het inschakelen van een verhuisbedrijf gemiddeld rond de €1300 euro
  • Voor rijtjeshuis liggen de totale kosten van een verhuisbedrijf gemiddeld rond de €600 euro
  • Voor appartement liggen de totale kosten van een verhuisbedrijf gemiddeld rond de €300 euro

  Ondanks deze gemiddelde kosten kunnen de daadwerkelijke kosten erg verschillen. Er zijn meerdere factoren die de daadwerkelijke kosten voor uw verhuizing beïnvloeden, hieronder benoemen we er een aantal:

  Kosten verhuisbedrijf inschakelen (niet erkend) Kosten verhuisbedrijf (erkend)
  Uurtarief €25 – €30 per uur €30 – €50 per uur
  Optionele extra diensten

  €40 per uur – inpakken van verhuisdozen
  €40 per uur – meubels (de)monteren
  €60 per uur – gebruik verhuislift
  €15 per uur – verhuizing weekend
  €0,75 per kilometer – extra kilometers

  Erkend of niet erkend verhuisbedrijf inschakelen

  Het uurloon van een erkend verhuisbedrijf ligt een stuk hoger dan dat van een niet-erkend verhuisbedrijf. Dat heeft grotendeels te maken met de geleverde kwaliteit, de garanties en de dekking:

  De kosten voor een niet erkend verhuisbedrijf liggen gemiddeld tussen de €25 tot €30 euro per uur.
  De kosten voor een erkend verhuisbedrijf liggen gemiddeld tussen de €30 en €50 euro per uur.

  Afstand tussen oude en nieuwe huis

  Voor een verhuizing binnen een straal van 30 km worden de kosten per kilometer meestal vergoed door het verhuisbedrijf. Voor een verhuizing buiten de straal van 30 km, rekenen ze wel extra kosten. Dit doen ze omdat het verhuisbedrijf dan meer tijd en kosten kwijt is aan de reis. De extra reiskosten liggen gemiddeld tussen de €0,50 of €1,00 euro per extra gemaakte kilometer door het verhuisbedrijf.

  Verhuizing tijdens het weekend of doordeweeks

  Of u doordeweeks of in het weekend wil verhuizen is ook van invloed op de prijs van het verhuisbedrijf. De kosten van een verhuizing liggen in het weekend gemiddeld iets hoger dan op een doordeweekse dag. Dit heeft te maken met verhuizers hun recht op weekendtoeslag. Op zaterdag en zondag kunt u rekenen op een extra 25% bovenop het uurtarief.

  Zelf inpakken of laten inpakken

  Wanneer u geen omkijken wil hebben naar het inpakken van alle verhuisdozen, kunt u ervoor kiezen uw spullen in te laten pakken door het verhuisbedrijf. Dit kost u gemiddeld rond de €40 extra per uur.

  Meubels monteren en demonteren

  Om uzelf van fysiek zwaar werk te besparen, kunt u ervoor kiezen uw meubels door het verhuisbedrijf te laten (de)monteren. De kosten hiervoor liggen gemiddeld rond de €40 extra per uur.

  Gebruik verhuislift

  Verhuist u naar een bovenverdieping of verhuist u van een bovenverdieping? Dan kan het huren van een verhuislift handig zijn. Met een verhuislift verhuist u gemakkelijk alle spullen via het raam van een hogere verdieping naar de begane grond en andersom. Het huren van een verhuislift kost gemiddeld 60 euro per uur inclusief verhuizers.

  Een verhuisbedrijf inhuren?

  Vraag vrijblijvend tot 4 offertes op en vergelijk de kosten!

  Vrijblijvend offertes opvragen >

  Voordelen van een verhuisbedrijf inschakelen

  Een verhuisbedrijf inhuren om u te helpen verhuizen biedt een groot aantal aan voordelen, zoals:

  U bespaart een hoop tijd en energie

  U beschikt over veel meer mankracht waardoor verhuizing een stuk sneller is afgerond

  Verhuizers kunnen u helpen bij het in- en uitpakken of (de)monteren van de meubels

  De verhuizing met een verhuisbedrijf is zorgeloos

  Verhuisbedrijf offerte aanvragen

  Op zoek naar een geschikt verhuisbedrijf? Dan kan het interessant zijn een aantal verhuisbedrijf offertes met elkaar te vergelijken. Wij kunnen u daarbij helpen!
  Via onze website ontvangt u diverse op maat gemaakte verhuisbedrijf offertes van bedrijven bij u uit de regio. Vul nu uw persoonlijke gegevens en wensen in op ons formulier en wij gaan voor u aan de slag om de meest geschikte bedrijven te selecteren. Zij sturen u vervolgens een vrijblijvende verhuisbedrijf offerte waarna u kunt beslissen met wie u in zee wil gaan.

  Vul nu ons formulier in en zorg ervoor dat uw verhuizing op rolletjes verloopt!

  Vrijblijvend offertes opvragen >

  Verhuisbedrijf inhuren – Veelgestelde vragen

  Wat zijn de werkzaamheden van een verhuisbedrijf?

  Een verhuisbedrijf verhuist uw inboedel van uw oude adres naar uw nieuwe adres. Naast deze kerntaak kan een verhuisbedrijf ook extra taken uitvoeren als het in- en uitpakken van verhuisdozen en het (de)monteren van meubels.

  Wat kost een verhuisbedrijf?

  De kosten voor een verhuisbedrijf liggen gemiddeld tussen de €300 en €2000. Hoe hoog deze kosten daadwerkelijk uitvallen hangt af van: het soort verhuisbedrijf, de hoeveelheid spullen, extra werkzaamheden, het gebruik van een lift, etc.

  Wat is het verschil tussen een erkend en niet erkend verhuisbedrijf?

  Erkende verhuisbedrijven zijn aangesloten bij de brancheorganisatie Erkende Verhuizers en voldoen daarmee aan verschillende eisen op het gebied van veiligheid, milieu en kwaliteit. Niet erkende verhuisbedrijven zijn hier niet bij aangesloten. Dit hoeft niet te betekenen dat niet erkende verhuisbedrijven per definitie slechter zijn, u bent alleen niet meteen zeker van de kwaliteit en garantie van het bedrijf.

  Hoe kan ik een geschikt verhuisbedrijf inschakelen?

  Op zoek naar een geschikt verhuisbedrijf? Dan is het verstandig een aantal verhuisbedrijf offertes met elkaar te vergelijken! Vul nu ons formulier in en ontvang een aantal op maat gemaakte offertes van verhuisbedrijven bij u uit de regio.

  Lees meer over onze categorieën