Ramen en Deuren vervangen

Start vergelijken
  1. Home
  2. Ramen & Deuren
  4 mins leestijd

  Ramen en deuren zorgen ervoor dat een ruit, raam of deur stevig op zijn plek blijft en dragen bij aan het uiterlijk van een gebouw. Eens per ongeveer 50 jaar dienen de kozijnen vervangen te worden, zo behouden ze hun optimale werking.

  Ramen en deuren dragen voor een groot deel bij aan de uitstraling van uw woning. Ook zorgen ze ervoor dat ramen en deuren stevig op hun plek blijven zitten en er niet te veel koude lucht naar binnen komt. Wilt u ramen en deuren laten plaatsen of zijn deze toe aan vervanging? Op deze pagina leest u over de verschillende typen ramen en deuren, hun kenmerken en hun bijhorende kosten!

  Waarom ramen en deuren vervangen?

  De omranding van een raam of deur, ook wel kozijn genoemd, zorgt ervoor dat een ruit, raam of deur stevig op zijn plek blijft. De functie van een kozijn is om licht en lucht uw woning in te brengen. Naast zijn functionele werking, biedt een kozijn ook een decoratieve werking. Kozijnen dragen namelijk ook voor een groot deel bij aan de uitstraling van uw huis.

  Ramen en deuren worden dag en nacht aan wisselende weersomstandigheden blootgesteld. Op lange termijn kan dit zorgen voor schade aan de kozijnen. Schade zorgt ervoor dat meer warmte verloren gaat, hierdoor wordt vervolgens weer meer energie verbruikt.

  Om een optimale werking van uw kozijnen te behouden, dienen deze eens in de tijd vervangen te worden. De meeste kozijnen dienen gemiddeld eens in de 50 jaar volledig vervangen te worden. Nieuwe ramen en deuren voorkomen schades aan uw huis en bieden extra veiligheid tegen inbraak!

  Ramen den deuren vervangen?

   

  Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op, zonder verplichtingen!

   

  Offertes aanvragen >

  Soorten ramen en deuren

  Wanneer u op zoek bent naar nieuwe isolerende ramen, kunt u kiezen uit houten, aluminium of kunststof kozijnen. Elk type ramen biedt zo zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder zetten we de verschillende materiaalsoorten en hun kenmerken voor u op een rij:

  Type ramen Kenmerken
  Kunststof ramen en deuren Weinig onderhoud en in vele verschillende kleuren verkrijgbaar
  Aluminium ramen en deuren Moderne uitstraling en sterk materiaal
  Houten ramen en deuren Beste isolatiewaarden overschilderbaar

   

  Kunststof ramen en deuren

  Kunststof kozijnen zijn in vele verschillende soorten kleuren beschikbaar. Hierdoor zijn kunststof ramen gemakkelijk op uw interieur aan te passen. Het kunststoffen materiaal vraagt om weinig onderhoud en gaat gemakkelijk 50 jaar mee. Wat betreft isolatie, liggen de waarden voor kunststof ramen en deuren lager dan voor houten of aluminium ramen.

  Een aantal kenmerken van kunststof ramen en deuren zijn:

  • Levensduur van gemiddeld 50 jaar
  • Bestand tegen wisselende weersomstandigheden
  • Weinig onderhoud
  • Goede isolatiewaarden
  • In vele verschillende kleuren verkrijgbaar

  Aluminium ramen en deuren

  Aluminium kozijnen zijn de meest kostbare optie binnen de verschillende kozijnen kozijnen. Ze bieden een strak en modern uiterlijk en hebben slanke profielen. Naast dat ze erg sterk en modern zijn, is het ook nog eens de meest duurzame optie. Aluminium ramen vragen weinig onderhoud, ze kunnen namelijk niet rotten of roesten. Ook bieden aluminium ramen goede isolatiewaarden.

  Een aantal kenmerken van aluminium ramen en deuren zijn:

  • Moderne uitstraling
  • Sterk materiaal
  • Levensduur van gemiddeld 50 jaar
  • Goede isolatiewaarden
  • Moeilijk overschilderbaar

  Houten ramen en deuren

  Houten kozijnen bieden een natuurlijk en warme uitstraling. Wel zijn houten ramen iets duurder dan kunststof ramen en vragen ze om iets meer onderhoud. Een voordeel aan houten ramen is dat ze te schilderen zijn en daardoor gemakkelijk van kleur aangepast kunnen worden. Houten ramen beschermen het beste tegen warmteverlies en bieden daardoor uitstekende isolatie.

  Een aantal kenmerken van houten ramen en deuren zijn:

  • Hout dient onderhouden te worden
  • Uitstekende isolatie
  • Minder duurzaam
  • Overschilderbaar

  Kosten ramen en deuren

  Er zijn een aantal factoren die de uiteindelijke prijs van uw ramen beïnvloedt, namelijk: het soort raam, de hoeveelheid materiaal en het inhuren van een vakman. Hieronder lichten we deze kostenposten verder aan u toe:

  Soorten

  Er zijn 3 soorten ramen, namelijk: kunststof ramen, aluminium ramen en houten ramen. Ieder heeft zijn eigen bijhorende kostprijs, deze lichten we in onderstaande tabel aan u toe:

  Soort ramen Gemiddelde aanschafkosten (incl. BTW)
  Ramen en deuren van kunststof Tussen € 700 en € 800 per m2
  Ramen en deuren van aluminium Tussen € 800 en € 950 per m2
  Ramen en deuren van hout Tussen € 750 en € 900 per m2

   

  Hoeveelheid materiaal

  Zodra u het gewenste materiaal van uw ramen en deuren bepaalt heeft, zijn de verdere kosten van een nieuw kozijn afhankelijk van het aantal benodigde vierkante meters aan materiaal. Hoe meer m2 aan materiaal u nodig heeft, hoe hoger de prijs. 

  Inhuren vakmannen

  Voor de plaatsing van de ramen en deuren dienen experts ingeschakeld te worden. Het uurloon van een vakman komt bovenop de aanschafkosten van de kozijnen. De kosten voor het inhuren van een vakman liggen gemiddeld tussen de € 40,- en € 50,- per uur (incl. BTW).

  Offertes voor ramen en deuren vergelijken

  Zijn uw kozijnen aan vervanging toe? Of bent u op zoek naar de geschikte kozijnen voor uw nieuwbouwwoning? Dan is het verstandig een aantal ramen en deuren met elkaar te vergelijken! Vul nu ons formulier in en ontvang gratis een aantal offertes van verschillende aanbieders. Op basis van uw persoonlijke wensen matchen wij u aan een aantal ramen en deuren aanbieders.

  Zij sturen u een vrijblijvende offerte gevormd naar uw wensen. Op deze manier kunt u gemakkelijk een aantal offertes vergelijken en zelf met de beste aanbiedingen in zee gaan.

  Vul nu uw gegevens in en zorg dat ook u binnen 24 uur persoonlijk advies ontvangt over de beste ramen en deuren!

  Ramen den deuren vervangen?

   

  Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op, zonder verplichtingen!

   

  Offertes aanvragen >

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews
  Lees meer over onze categorieën