Wat kost een laadpaal voor uw elektrische auto?

Start vergelijken
  1. Home
  2. Laadpaal
  3 mins leestijd

  Wilt u een laadpaal voor de deur van uw huis of bedrijf? Dat kan! Echter wilt u hier niet teveel voor betalen. Via Offerte vraagt u gratis tot 4 offertes op voor de kosten van een laadpaal voor thuis.

  Hoe zijn de elektrische laadpaal kosten opgebouwd?

  De kosten voor een elektrische laadpaal zijn opgebouwd aan de hand van verschillende onderdelen. Zo zijn er de kosten voor de laadpaal zelf, de eenmalige installatiekosten en, mits van toepassing, overige kosten. Hieronder geven we een schatting van de kosten en gaan we dieper in op ieder onderdeel.

  • Kosten laadpaal: vanaf € 450 ,-
  • Installatie kosten: vanaf € 400,-

  Kosten laadpaal

  Wellicht wist u dit al, maar er zijn verschillende laadpalen voor uw elektrische auto. Zo zijn er zogeheten 1-fase 1 laadpalen maar ook 3-fase laadpalen. Een fase 1 laadstation maakt gebruik van 230 Volt, een 3-fase laadstation gebruikt 3 keer zoveel (krachtstroom). Dit houdt dus ook in dat uw auto sneller oplaad.

  Het is goed om te weten dat de nieuwere elektrische auto’s in veel gevallen alleen met krachtstroom opgeladen kunnen worden. Daarom is het verstandig om voor een fase-3 laadpaal te kiezen. De kosten van zo’n laadpaal liggen iets beter.

  Er zijn nog een aantal andere mogelijkheden die van invloed zijn op de kosten van een laadpaal. Zo kunt u kiezen voor 1 of 2 oplaadpunten, een vaste- of losse stekker en nog wat technischere aspecten. Het best is om u hierover te laten adviseren. Vraag daarom vrijblijvend offertes aan zodat u met de specialisten kan overleggen wat u nodig hebt.

  Kosten installatie

  Er worden ook kosten in rekening gebracht voor de installatie van een laadstation. Zo dient er werk te worden verricht in de meterkast. Bij installatie wordt er voor gezorgd dat de laadpaal op een aparte groep wordt ingericht. Dit is de meest veilige optie en voorkomt overbelasting. In sommige gevallen zal de straat ook opengebroken moeten worden voor de aanleg van de elektriciteitskabel. Het laadpaal bedrijf kan dit direct voor u regelen, maar u kunt er ook voor kiezen om dit zelf te (laten) doen.

  Kosten opvragen en vergelijken >

  Direct besparen op de kosten van een slimme laadpaal

  Of u nou de kosten van een laadpaal voor thuis wil weten of voor uw bedrijf: u wil goed geholpen worden. U wil zo min mogelijk betalen en tegelijkertijd zo goed mogelijk geholpen worden. U wil advies krijgen van een specialist die met u meedenkt naar de beste oplossing. Wij helpen u hier graag mee. In het formulier omschrijft u uw situatie en geeft u uw wensen aan.

  Aan de hand hiervan kunnen onze partners u een vrijblijvende offerte sturen. Hierin staan de kosten van een laadpaal precies uitgespecificeert. Wat kost een laadpaal? De kosten voor een laadpaal kunnen verschillen per aanbieder. Daarom raden wij aan om een vergelijking te maken tussen 3 aanbieders. Dit doet u aan de hand van de onderstaande stappen.

  Laadpaal vergelijken

  Wilt u zelf laadpalen vergelijken? Direct weten wat de tarieven zijn voor uw situatie. Volg de onderstaande stappen en ontvang binnen 24 uur drie verschillende offertes.

  Hoe het werkt?

  1. Vul uw wensen in binnen het formulier
  2. Uw aanvraag komt binnen bij 4 van onze partners die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s
  3. Deze partners sturen u een vrijblijvende offerte op
  4. Vergelijk de laadpaalkosten op uw gemak
  5. Neem bij eventuele vragen contact op met de betreffende partner
  6. Kies een partner uit (dit is niet verplicht) en geniet binnen no-time van uw eigen laadpaal

  Kosten opvragen en vergelijken >

  Offerte
  Average rating:  
   0 reviews
  Laadpalen installateurs in populaire plaatsen
  Lees meer over onze categorieën