Isolatie van uw huis: zo gaat u te werk

Start vergelijken
  1. Home
  2. Isolatie
  4 mins leestijd

  Wilt u uw huis laten isoleren? Doe vrijblijvend een aanvraag en vergelijk de kosten van 3 verschillende isolatie offertes.

  Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun bedrijf of huis te isoleren. Het is goed voor het milieu maar ook goed voor de portemonnee. In dit artikel leggen we u uit welke isolatie mogelijkheden er zijn en hoe u te werk gaat.

  Wat is isoleren?

  Isoleren is het aanbrengen van materialen om er voor te zorgen dat warmte makkelijker in de ruimtes blijven hangen. Hierdoor worden ruimtes sneller opgewarmd en hoeft u minder te stoken. Over het algemeen nieuwbouw panden uit zichzelf al goed geïsoleerd, al is het altijd de moeite waard om te kijken of er nog verbeteringen mogelijk zijn. Gebouwen tussen 1975 en 1991 zijn wel geïsoleerd maar vaak niet heel goed. Heeft u een huis of woning van voor 1975 en heeft u deze niet laten isoleren? Dan kunt u heel veel geld besparen door isolatie te laten aanbrengen.

  Uw woning isoleren: welke opties zijn er?

  Er zijn verschillende soorten isolatie. Eigenlijk is uw huis isoleren mogelijk op alle plekken waar lucht kan ontsnappen. Dit kan het dak zijn, de vloer en ook de muren.

  Vloer isoleren

  Wilt u uw vloer isoleren? In het meeste gevallen geldt dat bij het isoleren van een vloer de begane grond het meest zinvol is. Hier valt de meeste winst te behalen. Heeft u een kruipruimte in uw huis? Dan is het een relatief simpele klus. Als er geen kruipruimte aanwezig is dient de vloer opgehoogd te worden. Dit is een intensievere klus. In dit geval kan beter overwogen worden om andere aspecten van het huis eerst te isoleren.

  Materialen die bij vloerisolatie gebruikt worden; parels/korrels, schelpen of isolatiechips

  Dak isoleren

  Een andere optie is om te kiezen voor dakisolatie. Heeft u een zolderkamer die ook als leefruimte gebruikt wordt? Het isoleren van uw dak levert in dat geval veel extra comfort op. Wel is het belangrijk om goed na te gaan wat voor dak uw woning precies heeft. Zo zijn er schuine daken en platte daken. Echter zitten hier ook weer verschillen. Zo kunt u een ‘koud’ plat dak hebben of een ‘warm’ plat dak. Wilt u uw huis isoleren maar weet u niet precies waar u moet beginnen? Doe uw aanvraag en onze specialisten kunnen u gratis over isolatie adviseren.

  Materialen die bij dakisolatie gebruikt worden; glaswol, XPS-platen, PIR-platen of PUR schuim.

  Muren isoleren

  Muren isoleren? Dat kan vrij gemakkelijk als uw woning of bedrijfspand over spouwmuren beschikt (woningen na 1925). Hierbij wordt er isolatiemateriaal tussen de binnen- en buitenmuren geplaatst. Het voordeel hiervan is dat dit een gemakkelijke klus is die in een paar uur wordt opgeleverd.

  Materialen die bij spouwmuurisolatie gebruikt worden; EPS parels, PUR schuim, glaswol

  Waarom kiezen voor isolatie van uw huis?

  Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor isolatie van uw woning en deze voordelen gaan verder dan energiebesparing en milieuvriendelijkheid.

  Minder energiekosten
  Het meest vanzelfsprekende voordeel om te kiezen voor isolatie. Isoleren van uw huis scheelt honderden euro’s aan jaarlijkse energiekosten. Hiermee is een investering dan ook snel terugverdiend.

  Fijner leefklimaat
  Doordat de lucht in uw woning beter blijft hangen en minder snel ‘ontsnapt’ zult u al gauw merken dat dit een grote invloed heeft op het leefklimaat in huis. Deze wordt namelijk stukken beter.

  Hogere verkoopprijs woning
  Wist u dat u door te investeren in isolatie niet alleen uw geld terugverdient door lagere stookkosten? Als u een koopwoning heeft wordt deze ook meer waard. Een huis dat al helemaal goed geisoleerd is levert meer op, mede door een hoger energielabel.

  Subsidie
  Een reden om te kiezen voor isolatie is de vele subsidies waarvoor u in aanmerking kan komen. Vraag vrijblijvend 3 offertes op. De isolatiespecialisten kunnen u advies geven over de verschillende subsidies.

  Duurzaam
  Doet u het niet om te besparen, doe het dan voor het milieu. Want wees nou eerlijk: het geeft toch een goed gevoel om een grote bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld?

  Gratis isolatie advies?

  U wilt beginnen met isolatie maar wil weten wat de mogelijkheden zijn. Dan wilt u eerst wat isolatie advies. We kunnen ons voorstellen dat u met verschillende vragen zit zoals;

  • Is mijn dak geschikt voor isolatie?
  • Wat gaat isolatie van mijn woning kosten?
  • Hoeveel ga ik er per jaar op besparen?
  • Hoelang duurt het om de kosten terug te verdienen?

  Geen probleem. Isolatie is een vak apart en daar hebben we specialisten voor. Doe een vrijblijvende aanvraag en kom in contact met isolatie bedrijven die u gratis isolatie advies kunnen geven en een offerte uit kunnen brengen.

  Vergelijk isolatie offertes

  Hoe kunnen wij u helpen? Offerte.be brengt klant en bedrijf bij elkaar. En in dit proces houden we precies rekening met uw wensen. In uw aanvraag geeft u  aan in wat voor isolatie u eventueel interesse heeft. Daarnaast zijn er nog een aantal vragen waarmee we precies in kaart brengen wat u nodig heeft.

  Aan de hand van uw wensen matchen we u met 3 verschillende bedrijven die hier het best bij passen. Zij doen u een vrijblijvende offerte en staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Oh ja, dit allemaal doen we binnen 24 uur! Vraag nu vrijblijvend een isolatie offerte aan voor uw woning!

  Lees meer over onze categorieën