Wat Freshy u kan leren | Een kijkje achter de schermen

  1. Home
  2. Ondernemersgids
  3. Interviews
  4. Wat Freshy u kan leren | Een kijkje achter de schermen
5 mins leestijd

“Ik heb gemerkt dat de mensen die hier zitten allemaal uniek zijn. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, net als ik dat heb.”

Twee maanden geleden is Freshy bij Offerte.nl begonnen als Internet Marketing Consultant, nu knalt hij ondertussen bijna door het dak, figuurlijk gesproken. Maar toch, als u op bezoek bent geweest bij Offerte.nl, dan denkt u soms ook dat hij (bijna) letterlijk door het dak gaat. Freshy, met zijn unieke naam en energieke karakter, vergeet u niet snel. Maar hoe heeft hij deze twee maanden ervaren. Wat maakt het dat Freshy, soms al zelfs om 06:00 ‘s ochtends, bezig is met het zoeken naar potentiële leads?

freshy1

Maandagochtend vroeg begint het bij ons op kantoor al vroeg, vooral voor Sales. Rond 8 uur komen de eerste collega’s al richting kantoor; om 08:30 is er namelijk een “kick-off”, even met zijn allen bij elkaar, alle neuzen dezelfde kant uit. Freshy is vaak een van de eerste die dan aanwezig is. Even bijpraten over het weekend, bakje koffie erbij, vertellen over zijn verhalen van het weekend, en dan met zijn alleen de huiskamer in.

Zo ziet een normale werkweek er ondertussen uit, maar zo is het natuurlijk niet verlopen in de afgelopen periode. Dus, Freshy, vertel.

Wat vond u van de eerste dagen, weken, Freshy?
“De eerste week was best wel pittig. De verwachting lag meteen hoog omdat er heel erg in u geloofd wordt. Dit is een groot verschil met wat ik gewend ben in het verleden bij Temper. Ik heb gemerkt dat de mensen die hier zitten allemaal uniek zijn. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, net als ik dat heb. Kunt u bijvoorbeeld geloven dat ik — na een korte grap over hoe ik voor Uber ben gaan fietsen — hier ben begonnen?”

Voordat Freshy bij ons aan de slag is gegaan werkte hij voorheen bij Temper, en dus inderdaad ook (tijdelijk) voor Uber. Bij Temper deed Freshy Sales, iets wat een compleet verschil is met een stukje fietsen, beide functies zijn erg “demanding”, maar bijzonder verschillend.

Vertel, Uber fiets?
“Ja, dat is een leuk verhaal. Ik werkte voorheen bij Temper, kent u Temper? Bij Temper verbinden ze ondernemers met horeca freelancers. Daar was ik verantwoordelijk voor het vinden van deze ondernemers, zeg maar acquisitie.

Dit was in het begin van dit jaar en, het zal u niet verrassen, ook ik ben helaas getroffen door de corona crisis: in maart werd er besloten dat het team moest inkrimpen en daar was ik er een van.”

Ja, dat is helaas herkenbaar voor velen dit jaar. Maar hoe komen wij hier bij Uber terecht?
“Maar ik gaf niet op, ik heb toen zelfs tijdelijk wat in de logistiek gedaan en ja, ook dus het afleveren van eten met Uber Eats. In die periode ben ik vol gaan solliciteren, maar het was lastig. Toen was ik op de vrijdagmiddag gebeld door iemand die ik nog niet kende, hij zag dat ik beschikbaar was vanwege mijn Linked-in profiel; dit bleek Nizar, de founder van Offerte.nl, te zijn.

Hij was (en is) op zoek naar talent om verder mee groeien bij Offerte.nl. Wij maakten een afspraak dat ik de eerstvolgende maandag langs kantoor zou komen om over de functie te praten. De rest is inmiddels geschiedenis.”

Wat heeft u verrast?
“De persoonlijke aandacht hier heeft mij ontzettend verrast. U mag en kan fouten maken, dat is geheel natuurlijk, maar in plaats van dat u daar op afgerekend wordt, werd mij advies gegeven hoe ik dit beter aan kan pakken. Wat u hier vaak hoort is dat er dingen fout kunnen gaan, dat gebeurt nu eenmaal, maar we moeten er allemaal van kunnen leren.

Het is ook erg direct: het zal u verbazen hoe kort de lijnen hier zijn. Hiërarchie bestaat op papier, maar het wordt erg gewaardeerd wanneer u ook tegengas geeft — mits u natuurlijk gelijk hebt. Toch heb ik het gevoel dat ik in deze twee maanden tijd ontzettend gegroeid ben, zowel persoonlijk als professioneel.”

Groei.
“Veel bedrijven schreeuwen van de daken: “geen 9 tot 17 mentaliteit”, “Teamplayer”, “doorzetter” etc. Dit hoort u vaak, denk ik. Wat ik gemerkt heb is dat ik compleet anders ben gaan werken, maar ook gaan denken. Waar ik mijzelf op betrap is dat ik langer op kantoor ben blijf zitten, zonder dat het nodig is of verplicht, maar omdat ik het zelf wil.

Voorheen belde ik bedrijven met het gevoel dat het soms onmogelijk was om targets en doelen te behalen, nu heb ik daar veel minder last van, en dat komt vooral doordat er hier in mij geloofd wordt. Dat is een groot verschil.”

Maar het is niet alleen maar werken toch?
“Offerte.nl voelt net als een kleine familie of groep erg hechte vrienden. Zo hebben wij met het bedrijf kleine successen al gevierd met cake en sushi, wordt er op de vrijdagmiddag gezellig getafeltennist, staat er muziek op, drinken wij met zijn allen een (fris)drankje, gewoon gezellig. Ja, het is misschien cliché dat er een ping-pong tafel staat, maar het is niet uit eenvoudig uit te leggen hoe u dit ervaart.

De eerste keer dat ik bij de vrijdagmiddag afsluiter aanwezig was, voelde het net alsof ik al een maand of twee hier werkte. En dat is fijn, een plek waar u niet alleen (keihard) kan en mag werken, maar vooral ook waar u ontzettend gewaardeerd wordt als persoon.”

freshy2

“Bij Offerte.nl geloven wij in kansen, geloven en vertrouwen wij u als persoon, los van uw achtergrond, geschiedenis, wat u heeft meegemaakt, etc. Wij zijn ontzettend blij dat wij Freshy hebben kunnen verwelkomen binnen de familie en hopen nog een lange tijd samen te werken.”


Klinkt dit als iets waarin u uzelf herkent? Wij zijn op zoek naar collega’s (die onder andere samen met Freshy komen te werken). Neem een kijkje op https://offerte.nl/vacatures, stuur een bericht naar info@offerte.nl of bel 06-43845908.

Populaire artikelen