Even voorstellen: de eerste weken van Martijn

  1. Home
  2. Ondernemersgids
  3. Interviews
  4. Even voorstellen: de eerste weken van Martijn
3 mins leestijd
Martijn

“Time flies when you’re having fun”, zo luidt het spreekwoord. Martijn moet dan wel wat plezier hebben want we zijn al anderhalve maand verder sinds dat hij bij Offerte.nl is begonnen als Internet Marketing Consultant. Vanuit Amsterdam-Noord vertrekt hij richting Westeinde om aan zijn dag te beginnen, maar hoe is het voor Martijn deze afgelopen periode verlopen?

Wat vond u van de eerste dagen, weken, Martijn

“Het was weer even wennen”, steekt Martijn van wal. Een nieuwe ervaring en weer schakelen tussen nieuwe processen; iedereen die aan een nieuwe functie begint herkent het wel. Het is zoals gewoonlijk veel wennen maar ik heb zeker een leuke en goede periode achter de rug. Het was vooral mooi dat deze functie in lijn lag met mijn studie die ik heb gedaan dus ik sprong meteen het diepe in.”

In lijn met uw studie, vertel?

“In 2015 heb ik de studie crossmediale communicatie gevolgd. Daarin leert u het spilpunt te zijn tussen, u raadt het al, media en communicatie, maar het doel daarvan is dat u ideeën en concepten met elkaar kan verbinden. Een tijdje heb ik zitten twijfelen en spelen met het idee om terug in de IT te gaan, maar voor mij was een scale-up beter. Een plek waar u meer input, korte lijnen, en uiteindelijk een betere ervaring heeft.”

Dus u bent een IT guy?

“IT is ‘the new thing’ – nieuwe diensten uitbouwen was echt mijn ding. Begin dit jaar had ik daarin een leuke functie, maar helaas zal dit niet als verrassing komen, ook ik moest gaan i.v.m. COVID. Daarna heb ik in de tussentijd wel dingen geprobeerd maar het is een lastige tijd voor velen. ik heb een tijdje wat websites gebouwd en met wat branding/marketing activiteiten geholpen, maar ik was wel opzoek naar iets permanents.”

“Op linkedin heb ik mijn beschikbaarheid ingesteld dat ik opzoek was naar een nieuwe uitdaging. Na een tijdje weinig nieuws kreeg ik een telefoontje, dat bleek Nizar te zijn. Binnen een week hadden wij alles rond en nu zitten wij hier, 1.5 maand later, samen om tafel om dit door te nemen, haha!”

Dus u heeft ervaring met nieuwe concepten uitzetten?

“Nieuwe diensten optuigen en concepten uitzetten en vervolgens koppelen van media; bij Offerte gebeurt dit omdat wij werken met diverse verticals binnen het MKB. Zoals ik eerder zei sluit mooi aan op mijn studie, hier haal ik veel energie uit. Zeker een goede ervaring en het gaat – als ik het zelf mag zeggen – erg goed.”

Wat is u het meest bijgebleven?

“Binnen korte tijd merk ik dat ik echt onderdeel van het team ben geworden, waarbij ik kan meewerken met mooie projecten. De energie en teamwork hier ligt hoog, lekker direct, korte lijnen. Het mooie hiervan is dat ik al binnen korte tijd partners in het MKB al heb kunnen helpen.”

En wat hoopt u te bereiken?

“Een eigen salesteam, wanneer we zo groot zijn geworden en wij uit het pand groeien. Een eigen team hebben waarmee wij heel MKB Nederland kunnen bedienen. Wij zitten nu al veel aan de telefoon waarbij we kennis vergaren over verschillende markten, en elke markt heeft weer verschillende problemen. Iedereen gebruikt andere tools en het zijn allemaal verschillende doelen die zij hebben. Hoe we dat gaan doen weet ik niet niet precies maar het lijkt mij een super gaaf idee om zoiets uit te kunnen werken, wie weet…?”

Wij wensen Martijn verder heel veel succes de komende periode!

Populaire artikelen