Kosten website laten maken

Start vergelijken
  1. Home
  2. Webdesign
  3. Wat kost het om een website te laten maken precies? [UPDATE]
  7 mins leestijd

  De kosten voor het laten maken van een website kunnen variëren tussen de €200,- en €50.000,-. Hoeveel het ontwerpen van een website jou daadwerkelijk zal kosten hangt af van het soort website dat je wil laten maken; een simpele bedrijfswebsite of een webwinkel met tienduizenden producten.

  Wat is het eerste dat jouw potentiële klanten zullen doen wanneer ze meer te weten willen komen over jouw product, dienst of bedrijf? Ze googelen het. Wanneer je geen website hebt, is de kans groot dat ze op zoek gaan naar andere alternatieven en je hen misloopt.

  Een website is tegenwoordig niet meer te missen. Elk bedrijf, klein of groot, profiteert van het hebben van een website. Maar hoeveel kost een website eigenlijk? In dit artikel leggen we je alles uit over de kosten die komen kijken bij het laten maken van een website!

  Hoe worden de gemiddelde kosten voor je website bepaald?

  De kosten die komen kijken bij het laten maken van een website worden beïnvloed door een aantal factoren, namelijk: het aantal pagina’s, jouw verwachtingen, of je een uniek design wil en of je bereid bent zelf tijd in de website te investeren. Hoe meer tijd en expertise er in jouw website gaat zitten, hoe hoger de kosten zullen uitvallen. Hieronder lichten we de factoren aan je toe:Aantal pagina’s
  Om de prijs van je website te bepalen moet je weten hoeveel pagina’s je ongeveer wilt laten maken voor jouw website. Hoe meer pagina’s dit zijn, hoe meer tijd er in het ontwerpen van deze pagina’s gaat zitten, des te hoger de kosten uit zullen vallen.

  TIP! Je kan op kosten besparen door dezelfde layout voor elke pagina te kiezen, op deze manier is de ontwerper minder tijd kwijt aan het ontwerpen van de pagina’s.

  • Je verwachtingen
   Je verwachtingen van de website spelen een grote rol in de uiteindelijke kosten. Een simpele website die alleen fungeert als visitekaartje zal minder kosten met zich mee brengen dan een uitgebreide website waar vele extra tools in verwerkt zijn zoals een mobiele versie of een chatbot.
    
  • Custom design VS premium template
   Bij het ontwerpen van een nieuwe website heb je de keuze een bestaand template aan te passen of een uniek design speciaal naar jouw wensen te laten ontwerpen. De keuze voor het aanpassen van een bestaande template is de goedkoopste keuze, dit omdat hier veel minder tijd in gaat zitten dan wanneer  het hele webdesign bedacht en ontworpen moet worden.
   Een WordPress-template kost je gemiddeld zo tussen de € 40,- en € 100,-. Een custom design kost je al snel € 1000,- tot € 1500,- euro extra.TIP! Je kan dus op kosten besparen door een premium template aan te laten passen naar jouw wensen in plaats van je hele website uniek te laten ontwerpen.
    
  • Hoeveel tijd je zelf investeert
   Wanneer je teksten en/of afbeeldingen voor jouw website zelf aanlevert, bespaar je de ontwerper tijd.TIP! De kosten zullen lager uitvallen naarmate je zelf meer content voor jouw website aanlevert.

   

  Op zoek naar een webdesigner of webbureau?

   

  Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor het maken van jouw website!

   

  Offertes aanvragen >

   

  Eenmalige website kosten en onderhoudskosten 

  De kosten voor het laten maken van een website bestaan uit eenmalige kosten en maandelijkse kosten. De eenmalige kosten bestaan uit de kosten voor het ontwerpen en opbouwen van jouw website. De maandelijkse kosten bestaan uit de kosten voor het onderhouden van jouw website. Hieronder lichten wij deze nader toe:

  Soort website Kenmerken Gemiddelde kosten ontwikkelen website Maandelijkse kosten
  Simpele website Simpel aangepaste template zonder extra tools tussen €200 en   €1.000 tussen €10 en €20 
  Goede website Uitgebreid aangepaste template zonder extra tools tussen €1.000 en €2.000 tussen €20 en €50
  Professionele website Uniek webdesign met extra tools tussen €2.000 en €5.000 tussen €50 en €200
  Op maat gemaakte website Volledig uniek webdesign met extra tools tussen €10.000 en €50.000 tussen €100 en €300

   

  Eenmalige kosten

  De eenmalige kosten bestaan uit de kosten voor het ontwerpen en opbouwen van jouw website. De hoogte van deze kosten hangt voornamelijk af van het soort website dat je wil ontwikkelen. Hoe meer tijd en expertise er in jouw website gaat zitten, hoe hoger de kosten zullen worden. De prijzen voor het laten maken van een website kunnen variëren tussen de €200,- en €50.000,-. Hoe hoog de kosten voor jouw website zullen uitvallen, hangt dus voornamelijk af van het soort website dat je wil maken. Er zijn 4 soorten websites te onderscheiden:

  Kosten van een simpele website
  Een simpele website beschikt over:

  • een simpel aangepaste template
  • geen extra tools

  Een simpele website is geschikt wanneer je jouw website alleen als visitekaartje wil gebruiken. De kosten voor een simpele website liggen tussen de € 200 en € 1.000.

  Kosten van een goede website
  Een goede website beschikt over:

  • een iets uitgebreidere template
  • gebruiksvriendelijke werking van jouw website
  • geen extra tools

  Een goede website is geschikt wanneer je een goed werkende maar simpele website wil, zonder dat dit je te veel kost. De kosten voor een goede website liggen tussen de € 1.000 en € 2.000.

  Kosten van een professionele website
  Een professionele website beschikt over:

  • een uniek webdesign
  • een design dat de bezoeker kan sturen of begeleiden tot aankoop
  • extra tools als een mobiele versie, webshop of chatbot

  Een professionele website is geschikt wanneer je jouw website wil laten onderscheiden van andere websites op het web en jouw klanten meer wil begeleiden tot aankopen. De kosten hiervoor liggen tussen de € 2.000 en € 5.000.

  Kosten van een op maat gemaakte website
  Een op maat gemaakte website beschikt over:

  • een volledig uniek design
  • een design perfect toegepast op jouw bedrijf, doelgroep en het doel van de website
  • extra tools als een mobiele versie, webshop of chatbot

  Een op maat gemaakte website is geschikt wanneer je over een unieke website wil beschikken en je met jouw website perfect op jouw doelgroep in wil spelen. De kosten hiervoor liggen tussen de € 10.000 en € 50.000.

   

  Op zoek naar een webdesigner of webbureau?

   

  Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor het maken van jouw website!

   

  Offertes aanvragen >

   

  Maandelijkse onderhoudskosten

  Wanneer jouw website eenmaal online is, zal je nog wel de maandelijks terugkerende kosten voor jouw website houden. De maandelijkse kosten voor een website bestaan uit de kosten van de hosting, jouw domeinnaam en onderhoud.

  De domeinnaam is het webadres van jouw website, bij ons dus Offerte.nl. Deze domeinnaam moet je claimen en hier betaal je maandelijks een bedrag voor. Een domeinnaam kost je gemiddeld tussen de €4 tot €15 per jaar

  De hosting zorgt ervoor dat jouw website bereikbaar is via het internet. Een website draait namelijk op een server en voor die serverruimte dien je te betalen. Hosting kost je gemiddeld tussen de €5 en €15 euro per maand.

  Daarnaast betaal je ook vaak een maandelijks bedrag aan jouw website bouwer voor onderhoud. De eisen van het wereldwijde web kunnen wisselen en daarom moet jouw website ge-update blijven. Dit kan jouw website bouwer voor je onderhouden. Hoe hoog dit bedrag uitvalt is afhankelijk van de grootte van jouw website.

  Een simpele website zal je in totaal gemiddeld tussen de €10 en €20 per maand kosten. De kosten voor grotere of ingewikkeldere websites kunnen per maand hoger uitvallen, deze kunnen uitvallen tot zo’n €300 per maand.

  Benieuwd naar wat een webdesigner jou precies zal kosten? Vul dan ons formulier in en vraag een aantal vrijblijvende offertes bij ons aan!

  Hoe vind ik een goede webbouwer?

  Benieuwd naar wat een (nieuwe) website jou kan opleveren? Dan kan het interessant zijn een aantal offertes van webdesigners met elkaar te vergelijken. Wij kunnen je daarbij helpen!

  Via Offerte.nl ontvang je diverse op maat gemaakte offertes van webdesigners bij jou uit de regio. Vul nu je persoonlijke gegevens en wensen in op ons formulier en wij gaan voor je aan de slag om de meest geschikte webdesigners te selecteren. Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte waarna jij kan beslissen met welke webdesigner in zee te gaan.

  Vul nu ons formulier in en zorg dat jouw website up-to-date is!
   

   

  Veelgestelde vragen over website prijzen

  Welke factoren beïnvloeden de kosten voor een website?

  De kosten die komen kijken bij het laten maken van een website worden beïnvloed door een aantal factoren, namelijk: het aantal pagina’s, jouw verwachtingen, of je een uniek design wil en of je bereid bent zelf tijd in de website te investeren.

  Wat is het verschil tussen een template of custom design website?

  Bij een template website wordt een al bestaand template gekocht die vervolgens aangepast wordt naar jouw bedrijf. Bij een custom design website wordt een uniek design speciaal naar jouw wensen ontworpen, dit is dus een stuk unieker dan een template website.

  Hoeveel kost het laten maken van een professionele website?

  De kosten voor het laten maken van een professionele website liggen gemiddeld tussen de € 2.000 en € 5.000.