In het kort

Wordpress is een CMS (Content Management Systeem) waarmee u een website kunt bouwen en onderhouden. Wordpress biedt daarnaast ook vele plug-ins en thema’s waarmee u uw website kunt personaliseren. Met Wordpress kunt u een blog, webwinkel of bedrijfssite maken.

Wordpress is zeer populair, 27% van alle websites wereldwijd draait op Wordpress. Wordpress is super toegankelijk en u hebt er weinig technische kennis voor nodig. 

Waarom een Wordpress website gebruiken?

Wordpress is een CMS die toegankelijk is voor iedereen. Wordpress is een open source en is hierdoor altijd gratis en makkelijk te gebruiken. In Wordpress zijn er ook hulpdiensten die u kunt inschakelen, denk hierbij aan een forum waar u vragen kunt stellen. Door de populariteit van Wordpress is er ook genoeg informatie en zijn er genoeg tutorials te vinden die u helpen in het proces van het bouwen van een website. 

Daarnaast zijn er vele uitbreidingen van Wordpress, sommige zijn gratis maar er zijn ook uitbreidingen tegen betaling. Hierdoor kunt u zelf bepalen op welk niveau u wil uitbreiden. Hierdoor zijn er ontelbare plugins, thema's en functies die u kunt gebruiken en toevoegen bij uw website, waardoor u uw website kunt personaliseren naar uw wens. 

 

Professionele Wordpress website laten bouwen?

 

Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor het maken van uw website!

 

Offertes aanvragen >

 

Wordpress website zelf bouwen of laten maken

Een Wordpress website kunt u redelijk makkelijk zelf maken en onderhouden, maar een Wordpress website kunt u ook laten maken. Hiervoor kunt u een webdesign bureau inschakelen die naar uw wensen luistert. Beide opties brengen voor-en-nadelen met zich mee. 

Wordpress website laten maken

Als u ervoor kiest om het bouwen van uw website uit te besteden valt er een grote last van uw schouders. U bent namelijk veel minder tijd en energie kwijt aan het programmeren en ontwerpen van uw website. Hiervoor kunt u een webdesign bureau inschakelen. Zij luisteren naar uw wensen en werken vakkundig en professioneel aan uw website. 

Een nadeel van uw website uitbesteden is dat de kosten wel hoger liggen en u meer moet betalen. Het is daarom handig om eerst uit te denken wat u intentie is voor de website en hoe hij eruit moet komen te zien. Hierbij moet u met meerdere aspecten rekening houden namelijk; de kosten, het aantal pagina’s, het design, thema’s, de functies, etc. Naast webdesign bureau's zijn er ook zzp’ers en hobbyisten die Wordpress websites maken. Dit is vaak een stuk goedkoper dan een webdesign bureau inschakelen. 

Wordpress website zelf maken

Een Wordpress website maken is redelijk eenvoudig, afhankelijk van de grootte, functies en design van uw website. Het is zelfs mogelijk om een Wordpress site te maken zonder enige kosten te betalen. Vaak komen er wel extra kosten bij kijken als u de website wilt uitbreiden en bijvoorbeeld van meer functies en tools gebruik wilt maken.

Om een website te bouwen heeft u in ieder geval 3 dingen nodig: Hostingpakket, een software en een domeinnaam.

Hosting pakket

Een hostingpakket heeft u nodig om uw website op te bouwen. Met een hostingpakket huurt u een schijfruimte op een beveiligde server en datacenter. Hier kunt u de website op bouwen en bewaart u de bestanden die u kunt bewerken en opslaan. 

Een software

Een software heeft u nodig om uw website mee te bouwen en te onderhouden. Een voorbeeld van zo’n software is Wordpress. 

Een domeinnaam

Een domeinnaam is in het kort gezegd een internetadres, denk hierbij aan https://voorbeeld.com/. Met een domeinnaam kunnen internetgebruikers uw website vinden en bezoeken. Bij Wordpress.com wordt een domeinnaam voor uw website geregeld bij Wordpress.org moet u zelf een domeinnaam regelen.

Kosten Wordpress website

De kosten voor Wordpress kunnen redelijk van elkaar differentiëren. Dit komt doordat er vele opties zijn om in Wordpress uit te breiden en doordat er verschillende niveaus websites zijn. Denk hierbij aan verschillende functies, designs, snelheid van de website, het aantal pagina’s etc. De prijzen van Wordpress zijn afhankelijk van een aantal factoren, de grootste zijn: complexiteit, tijd en design. 

Is Wordpress gratis?

Wordpress.com is gratis te gebruiken, dit komt doordat de software gratis is. In Wordpress.com zijn er wel meerdere functionaliteiten en opties die u alleen tegen betaling kunt gebruiken. Denk hierbij aan: 

  • Hosting
  • Premium thema’s
  • Premium plugins
  • Premium support

Als u dus uw Wordpress site wilt uitbreiden of upgraden is de kans groot dat u op een gegeven moment tegen een betaling aanloopt. 

 

Kosten Wordpress website zelf maken

Een Wordpress website bouwen hoeft helemaal niet duur te zijn. Als u bijvoorbeeld een startende zzp’er of een blogger bent kunt u al een goed werkende website zelf maken voor 15 euro per maand. Dit is natuurlijk afhankelijk van welke functies, plugins en thema’s u gebruik wilt maken. Als u bijvoorbeeld kiest voor een Wordpress premium theme kan dit zomaar 50 euro extra kosten. 

De kosten voor een Wordpress website maken kunnen dus erg variëren. Let er dus op dat u in Wordpress tegen veel opties kan aanlopen waar u voor moet betalen. 

Kosten Wordpress website laten maken

Een Wordpress website laten maken is een stuk duurder dan een Wordpress website zelf maken. Dit is afhankelijk van wat u laat uitbesteden en door wie u het laat maken. Als u een Wordpress website laat maken door een zzp’er of hobbyist bent u gemiddeld tussen de 300 en 3000 euro kwijt. Dit is het goedkoopste om te doen als u een website wilt laten maken.

Als u uw website wilt laten maken door een webdesign bureau zullen de kosten al gauw stijgen. Bij het laten maken van een website met een bestaande template en met maatwerkaanpassingen bent u bij een webdesign bureau gemiddeld tussen de 3000 en 5000 euro kwijt. Wilt u een website maken met complexere maatwerk functionaliteiten dan beginnen de kosten vanaf gemiddeld 4000 euro, die kunnen oplopen tot 50.000 euro.

Bij het ontwikkelen van een volledig nieuwe template lopen de kosten nog hoger op. Hierbij beginnen de kosten gemiddeld rond de 10.000 euro. Wilt u extra maatwerk functionaliteiten kunnen de kosten oplopen tot 60.000 euro.
 

Professionele Wordpress website laten bouwen?

 

Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor het maken van uw website!

 

Offertes aanvragen >

 

Voordelen Wordpress

Wordpress brengt vele voordelen met zich mee. In onderstaand rijtje staan alle voordelen van Wordpress:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wordpress is makkelijk te gebruiken

Wordpress is populair

Wordpress is gratis

Ontelbare thema’s en templates

Wordpress is betrouwbaar

Wordpress is ook goed te gebruiken op SEO gebied

Wordpress biedt veel gratis plugins aan
 

Wordpress offerte aanvragen

Wil u een eigen Wordpress website hebben, maar heeft u geen tijd om deze zelf te maken? Dan kunt u uw webdesign offertes simpel en snel aanvragen via ons aanvraagformulier. Het aanvragen van offertes is bij ons geheel gratis en vrijblijvend. Wij werken samen met professionele webdesigners die hun uiterste best doen om een passende offerte voor te leggen.

Over Wordpress websites

Wordpress is eenvoudig te gebruiken. Wordpress werkt veel met de programmeertaal PHP, echter hoeft u hier geen kennis over te beschikken. Wordpress in een open source software, dit betekent dat gebruikers de mogelijkheid hebben om de software aan te passen, te bestuderen en te verspreiden. Op Wordpress.org kunt u een gratis versie downloaden van Wordpress waarmee u zelf gratis aan de slag kunt gaan.


Wordpress.org vs Wordpress.com

Wordpress.org en Wordpress.com zijn niet exact hetzelfde, het zijn twee verschillende platforms waarbij er nogal wat verschillen te vinden zijn.

Op Wordpress.com kunt u super snel en gratis uw eigen website maken. Deze website wordt dan aangemaakt op een subdomein van Wordpress. Uw website ziet er dan bijvoorbeeld zo uit: https://voorbeeld.wordpress.com/.

Ook worden er advertenties van Wordpress getoond op uw website. Tegen betaling kunt u de advertenties van u website halen en uw domeinnaam veranderen naar wat u zelf wilt zoals https://voorbeeld.com/. Bij Wordpress.com is het technische gedeelte een stuk makkelijk dan bij Wordpress.org, dit komt doordat het technische onderhoud en hosting door Wordpress.com volledig wordt verzorgt.

Op Wordpress.org kunt u Wordpress gratis downloaden en installeren. Hierdoor heeft u veel meer vrijheid en kunt u meerdere themes en plugins installeren. Echter moet u bij Wordpress.org wel uw eigen domeinnaam en hostingpakket moet aanschaffen. Daarnaast is het technische gedeelte ook een stuk lastiger, omdat u dit grotendeels zelf moet regelen. Als u dit lastig vindt kunt u genoeg informatie, tools en tutorials vinden op het internet, die u door het proces begeleiden. 

 

Veelgestelde vragen

Wat is Wordpress?

Wordpress is een CMS waarmee u gemakkelijk zelf een website kunt maken en onderhouden. Door de vele mogelijkheden en opties voldoet Wordpress aan al uw wensen en ideeën. Wordpress biedt naast een ecosysteem ook vele plug-ins en thema’s waarmee u uw website kunt personaliseren. 

Waarom Wordpress gebruiken?

Wordpress is een CMS die toegankelijk is voor iedereen. Wordpress is een open source en is hierdoor altijd gratis en makkelijk te gebruiken. In Wordpress zijn er ook hulpdiensten die u kunt inschakelen, denk hierbij aan een forum waar u vragen kunt stellen

Is Wordpress gratis?

Wordpress.com is gratis te gebruiken, dit komt doordat de software gratis is. In Wordpress.com zijn er wel meerdere functionaliteiten en opties die u alleen tegen betaling kunt gebruiken.

Is Wordpress gebruiksvriendelijk?

Wordpress is redelijk eenvoudig voor gebruikers. Wordpress werkt veel met de programmeertaal PHP, echter is het geen must om hier kennis over te beschikken. Het is natuurlijk nooit verkeerd om u in te lezen hoe Wordpress werkt. Gelukkig is er super veel informatie en zijn er genoeg tutorials en tools die u kunnen begeleiden tijdens het werken met Wordpress.

Wat zijn de alternatieven voor Wordpress?

Naast Wordpress zijn er ook andere CMS en platforms waarmee u websites kunt maken. Alternatieven zijn: Wix, Weebly, Jimdo, Site123, Volusion