In het kort

Een goed werkende website is dé manier om u te onderscheiden van uw concurrenten. Webdesigners en webdevelopers zijn in staat een perfecte website voor u te ontwerpen en lanceren. De kosten voor het laten bouwen van een website zijn afhankelijk van uw wensen en liggen gemiddeld tussen de €1.500 en €4.000.

Tegenwoordig is een goede website voor geen enkel bedrijf meer weg te denken. Uw website is dé plek waar bezoekers hun eerste indruk creëren. Of u nu een complete online business hebt of alleen een online visitekaartje: een professionele website die uw bezoekers aanspreekt valt niet meer te missen. Maar hoe laat u zo'n website nu het beste bouwen? En door wie laat u dit doen? In dit artikel bespreken we alle ins en outs over het laten maken van een website.

Waarom een website laten maken?

Tegenwoordig heeft vrijwel elk bedrijf een flink aantal concurrenten waarmee zij moet concurreren. Het beschikken over een professionele website is daarbij een eerste punt waarmee u uw kan onderscheiden van uw concurrenten. Er zijn enorm veel andere redenen waarom het verstandig is over een eigen website te beschikken.

Waarom een eigen website laten maken?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een website kunt u uw klantenkring vergroten, uw website is voor potentiële klanten een makkelijke eerste stap om u te benaderen

U kunt eenvoudig communiceren naar alle bezoekers

Een website verzamelt waardevolle data over interacties met bezoekers die later bestudeerd kunnen worden

Een website draagt bij aan de betrouwbaarheid van uw bedrijf. Een website zorgt voor transparantie naar uw klanten. Wanneer u over geen website beschikt, lijkt het eerder alsof er iets te verbergen valt

 

Hoewel het ook mogelijk is zelf een website in elkaar te zetten, is het in veel gevallen verstandiger om dit uit te besteden aan een expert. Webdesigners beschikken over enorm veel kennis hoe uw website zo uniek, gebruiksvriendelijk en veilig mogelijk te ontwerpen.

 

De kosten van een website laten maken vergelijken?

 

Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor het maken van uw website!

 

Offertes aanvragen >

 

Hoe werkt het laten maken van een website?

Om een website voor u te ontwerpen en bouwen wordt meestal een traject van ongeveer één à twee maanden gestart. Van begin tot eind loopt u een aantal stappen met uw webdesigner en webdeveloper, deze zijn als volgt:

Stap 1: Meeting
Tijdens de eerste meeting maakt u kennis met de webdesigner die uw website zal gaan ontwerpen. Samen brainstormen jullie over de wensen en mogelijkheden voor uw website.

 

Stap 2: Strategie
Aan de hand van de eerste meeting wordt een strategie opgesteld voor het bouwen van uw website. Over welke functionaliteiten moet uw website beschikken? En hoe gaat de webdesigner dit realiseren? Hier wordt een plan van aanpak voor bedacht. De webdesigner zal tijdens deze ook aangeven welk tijdsbestek hij of zij nodig denkt te hebben om deze doelstellingen te behalen.

 

Stap 3: Design
Tijdens de design fase wordt de layout van uw website ontwikkeld. Wat u met uw website wil uitstralen en over welke functies uw website moet beschikken, is tijdens de eerste meeting al besproken.
De webdesigner ontwerpt een aantal concepten en betrekt u bij dit proces. 

U kunt altijd feedback geven of dingen aanscherpen of veranderen. Zo zorgen jullie samen voor de perfecte layout voor uw website. Dit onderdeel is een belangrijk onderdeel binnen het bouwen van uw website. Hoe de informatie uiteindelijk gepresenteerd wordt en in hoeverre u hier tevreden mee bent is van groot belang.

 

Stap 4: Development
Wanneer de layout ontwikkeld is, is de volgende stap om de website daadwerkelijk op te gaan bouwen. Hier gaat de webdeveloper aan de slag om het ontwerp van uw website om te zetten in een werkende website. Hij of zij codeert het ontwerp in een website waar u doorheen kunt scrollen en op allerlei knopjes en links kunt klikken.

 

Stap 5: Implementatie
Als de website gebouwd is en u bent tevreden  met het resultaat, is het tijd voor implementatie van de website. Uw website gaat dan live en is vanaf nu toegankelijk voor bezoekers.

 

 

Website kosten vergelijken

 

Vraag vrijblijvend tot 4 gratis offertes op voor het maken van uw website!

 

Offertes aanvragen >

 

 

Verschil webdesigners en webdevelopers

Wie op het internet op zoek gaat naar iemand die een website kan bouwen, komt al snel zowel webdesigners als webdevelopers tegen. Ze werken beiden aan websites, maar wat is nu precies het verschil tussen een webdesigner en webdeveloper?

Een webdesigner is iemand die de layout en alle visuele aspecten van een website ontwerpt. Zij zorgen voor een mooi en uniek design voor uw website.

Een webdeveloper houdt zich bezig met de technische kant van een website. Zij coderen websites en zorgen ervoor dat het ontwerp van een webdesigner een echt werkende site wordt waar doorheen gescrold kan worden.

Om een website te laten bouwen heft u zowel een webdesigner als een webdeveloper nodig. De meeste development bureaus hebben zowel webdevelopers als webdesigners in dienst. Zo kunnen ze op beide fronten kwalitatief werk leveren en uw ideale website leveren.
 

 

Kosten website laten maken

De kosten voor het laten bouwen van een website liggen gemiddeld tussen de €2.500 en €5.000. Hoe hoog de kosten daadwerkelijk uitvallen hangt af van het soort site dat u wil laten ontwerpen. In onderstaande tabel lichten we de soorten websites en bijbehorende kosten aan u toe:

Soort websiteKenmerkenGem. kosten website makenMaandelijkse kosten
Simpele maar betaalbare website laten makenSimpel aangepaste template zonder extra toolstussen €200 en   €1.000tussen €10 en €20
Goede website laten makenUitgebreid aangepaste template zonder extra toolstussen €1.000 en €2.000tussen €20 en €50
Professionele website laten makenUniek webdesign met extra toolstussen €2.000 en €5.000tussen €50 en €200
Op maat gemaaktVolledig uniek webdesign met extra toolstussen €10.000 en €50.000tussen €100 en €300

 

Waar kan ik het best een website laten bouwen?

Benieuwd naar wat een (nieuwe) website u kan opleveren en wil u weten waar u uw website het beste kan laten maken? Dan kan het interessant zijn een aantal offertes van development bureaus met elkaar te vergelijken. Wij kunnen u daarbij helpen!

Via Offerte.nl ontvang u diverse op maat gemaakte offertes van development bureaus bij u uit de regio. Vul nu uw persoonlijke gegevens en wensen in op ons formulier en wij gaan voor u aan de slag om de meest geschikte bureaus te selecteren. Zij sturen u vervolgens een vrijblijvende offerte waarna u kunt beslissen met welke bureau in zee te gaan.

Vul nu ons formulier in en zorg dat uw website up-to-date is!

 

Veelgestelde vragen over websites laten maken

Wat kost het om een website te laten maken?

De kosten voor het laten bouwen van een website liggen gemiddeld tussen de €2.500 en €5.000. Hoe ingewikkelder uw website, hoe hoger de kosten zullen uitvallen.

Waar kan ik een website laten maken?

Een website wordt ontworpen door een webdesigner. Weten waar u het beste uw website kan laten maken? Vul dan ons formulier in en vraag een aantal vrijblijvende offertes aan!

Hoe lang kost het laten bouwen van een website?

Om een website te laten maken wordt meestal een traject van één à twee maanden gestart. Hoe meer functies of pagina's u wil laten ontwikkelen, hoe langer een webdesigner nodig zal hebben dit uit te voeren.

Waar moet ik op letten wanneer ik een betaalbare website wil laten bouwen?

Ga vooraf goed na wat u belangrijk vindt en welke functionaliteiten u nodig hebt. Kies altijd voor een specialist die u een portfolio kan laten zien waaruit blijkt dat hij/zij goed is in het bouwen van een betaalbare website.