In het kort

Middels het plaatsen van een zakelijke laadpaal biedt u uw klanten, bezoekers en medewerkers de optie hun elektrische auto bij u op te laden. De kosten voor een laadpaal voor uw bedrijf liggen gemiddeld rond de € 1.550,-. 

Omdat er steeds meer mensen elektrisch rijden, neemt de vraag naar laadpunten ook steeds meer toe. Als bedrijf kunt daar eenvoudig aan bijdragen door laadpalen te plaatsen voor uw klanten, bezoekers en medewerkers. Maar hoe werkt dit precies? En wat kost een zakelijke laadpaal? In dit artikel leggen we u alles uit over de zakelijke laadpaal!

Waarom zakelijke laadpaal?

U ziet ze steeds vaker, de elektrische auto's. De vraag naar openbare laadpunten neemt hiermee de afgelopen jaren ook sterk toe. Als eigenaar van een pand of bedrijf zitten er vele voordelen aan het aanschaffen van zakelijke laadpalen, hieronder zetten we ze voor u op een rijtje:

  • Laadpalen genereren een constante extra inkomstenstroom
  • U bent uw collega's en bezoekers van dienst door hen fossielvrije stroom aan te bieden
  • Door uw locatie online zichtbaar te maken op openbare kaarten, trekt u klanten die langer blijven en meer geld uitgeven tijdens het laden
  • U blijft uw concurrenten een stap voor, binnenkort wordt er van elk bedrijf met parkeergelegenheden verwacht dat er laadpalen geïnstalleerd zijn.

 

Zakelijke laadpaal installeren?

Vul uw gegevens in en ontvang 4 offertes op maat. Gratis en zonder verplichtingen!

 

Gratis aanvragen

 

Soorten laadpalen voor uw bedrijf

Er zijn grofweg twee verschillende soorten laadpalen voor uw bedrijf, namelijk enkele laadpalen en dubbele laadpalen. Het verschil tussen een enkele laadpaal en een dubbele laadpaal zit hem in het aantal auto's dat erop aangesloten kan worden.

Enkele laadpaal

Op een enkele laadpaal kan één auto worden aangesloten. Enkele laadpalen zal u vaker zien bij particuliere huishoudens.

 

Dubbele laadpaal

Op een dubbele laadpaal kunnen twee auto's worden aangesloten. Dubbele laadpalen ziet u vaker bij bedrijfsparkeerplaatsen of openbare parkeerplaatsen.

Hoe werkt een zakelijke laadpaal?

U kunt ervoor kiezen een zakelijke laadpaal openbaar beschikbaar te stellen of alleen voor medewerkers van het bedrijf.

Openbare oplaadpunten

Met een openbaar laadpunt is uw laadpaal beschikbaar voor iedereen die zijn elektrische auto hier wil opladen. Als bedrijf kunt u zelf een tarief per kWh instellen, deze zal de bezoeker vervolgens betalen voor het opladen. Op deze manier kan de investering in de laadpaal terugverdiend worden. 

 

Oplaadpunten voor medewerkers

U kunt er ook voor kiezen uw laadpaal alleen beschikbaar te stellen voor medewerkers van het bedrijf. De medewerkers dienen zich dan te laten registreren in het backoffice systeem van de laadpaal. Middels een laadpas kunnen zij vervolgens hun elektrisch vervoer opladen. De laadsessies worden op de pas geregistreerd.

Kosten laadpaal voor uw bedrijf

De kosten voor zakelijke laadpalen liggen erg uiteen, gemiddeld liggen de gemaakte kosten rond de € 1.550,-. Hoe hoog de kosten daadwerkelijk uitvallen hangt voornamelijk af van het type laadpaal. Een enkele lader kost gemiddeld tussen de €600,- en €1.500,- en een dubbele lader tussen de €1.200,- en €2.500,-. 

Voor het aantal door de klant geladen Kilowattuur (kWh), is het mogelijk een kostprijs te rekenen. Zo kunt u middels de klanten en bezoekers die hun elektrische auto bij u opladen de investering terug verdienen. De gemiddelde terugverdientijd van een zakelijke laadpaal ligt rond de vijf tot zes jaar.

Wanneer zakelijke laadpaal aanschaffen?

Het aanschaffen van een zakelijke laadpaal kan erg gunstig zijn voor uw bedrijf. Maar in welke situaties is een zakelijke laadpaal nu echt niet te missen? Het is slim één of meerdere zakelijke laadpalen aan te schaffen wanneer:

  • een (groot) deel van uw medewerkers een elektrische auto rijdt
  • u klanten/bezoekers ontvangt die hun elektrische auto op willen laden
  • u uw concurrenten een stap voor wil blijven

Laadpalen voor uw bedrijf vergelijken

Wilt u een zakelijke laadpaal aanschaffen? Of het aantal laadpalen uitbreiden? Vul dan ons formulier in en ontvang gratis laadpaal offertes van verschillende aanbieders.
Op basis van uw wensen matchen wij u aan een aantal laadpaal aanbieders. Zij sturen u een vrijblijvende offerte gevormd naar uw wensen. Op deze manier kunt u makkelijk een aantal offertes vergelijken en zelf met de beste deal in zee gaan.

Vul nu uw gegevens in en zorg dat u uw bezoekers de beste laadoplossing kan aanbieden!

Gratis offertes aanvragen >

Veelgestelde vragen

Wat is de terugverdientijd van een laadpaal voor uw bedrijf?

De gemiddelde terugverdientijd van een zakelijke laadpaal ligt rond de 5 tot 6 jaar.

Hoe werkt verrekening van een zakelijke laadpaal?

In de portal van de laadpaal kunt u zelf uw elektriciteitstarief instellen. Het opladen wordt vaak betaald met een laadpas.